Hvad sker der lige nu på Enevoldgaard
1. januar 2014
GODT NYTÅR

Ja... og så kom der lige et spring til 2014!!! Utroligt som tiden ikke rækker med børn i huset - samt mange andre ting som man også gerne vil nå, men vi er nok ikke den eneste familie som godt kunne bruge 48 timer i døgnet ind imellem.
Og tjaaaa... Vi er lige hoppet ud af 2013!! Det var året hvor Sara fik opereret sin næse for den sammenvoksning som hun er født med. Det gik heldigvis godt, og her i januar skal vi til kontrol, så det er vi temmelig spændte på!! Ellers synes jeg ikke at 2013 er et år vi husker for noget specielt, men det sædvanlige familieliv er jo altid værd at sætte pris på!! I sommers var vi en uge på Sjælland i sommerhus, og vi ramte vejrmæssigt en ad de gode uger i juni. Der ud over nød vi jo bare at den danske sommer for en gangs skyld viste sig fra den mest fantastiske side, og så er det jo ikke så dårligt at bo tæt på vandet ;-)
I oktober var Peter og jeg en tur i Tanzania for at se på et landbrugsprojekt. Det var NI nætter væk fra ungerne.... UHHHH... Ikke rart, og Sara nåede også at savne os SÅ meget!! Men, det var også dejligt lige at komme ned og mærke varmen og støvet på det afrikanske kontinent!!

Nu sidder vi og er lidt trætte dagen derpå efter nytårsaften... Men, 2014 skal nok blive et spændende år!! Der er vidst en der fylder rundt her i huset , masser af runde fødselsdage i venne - og familiekredsen, Sara skal starte på Strandmølleskolen til august og ja... så ved vi jo heldigvis ikke hvad året ellers vil bringe.

Vil slutte med at ønske jeg alle
GODT NYTÅR - og god vind ind i 2014
August 2012

Så er høsten i hus 🤩
Vil prøve at skrive lidt mere en ad dagene, men kan da sige at følgende ting har gjort sig gældende siden sidst:


Fantastisk barnedåb d. 27. maj med det skønneste pinsevejr
Lauge indlagt midt i juni med viruslungebetændelse, men er heldigvis frisk igen!!
Skøn ferie i sommerhus i Lønstrup i uge 27

Høsten kom i år "tørskoet" i hus i det dejlige vejr vi har haft her først i august!!

Lauge har haft mellemøresbetændelse, - men har netop fået sat dræn i, i fredags.... Kan allerede mærke at vi har fået en hel anden dreng!!

Vores elskede unger: Lauge 5½ mdr. og Sara godt 3½ år..... Er de ikke skønne ??!!!!!!
April 2012

April 2012

Ja.... Så gik der igen næsten et halvt år uden opdatering. Nu er jeg jo på barsel, så skal forsøge at gøre det lidt bedre det næste stykke tid... ?! Men, lover ikke noget, for der er jo nok at se til med 2 mindre børn, så døgnets 24 timer føles ikke altid som nok!

Men, det store som er sket her på matriklen er jo at vi har fået en SØN... Lauge blev født d. 2. marts kl. 22.30 på OUH efter en hurtig fødsel. Vi vidste jo ikke kønnet, men troede nok inderst inde at det blev en pige, så overraskelsen var stor da det var en dreng jeg fik på maven. Men, det er SKØNT at have fået lov at være så heldig at få 2 dejlige børn, - en ad hvert køn. Fødslen gik jo fint, vi var på OUH ved 19-tiden ( og turen derud synes jeg var OK på trods af veer ) men efterfølgende gik det rimelig stærkt da han er født 22.30. Men, smerten er jo næsten glemt, når man ligger med guldklumpen på maven. Dog ville jeg ikke helt være parat til en fødsel igen, for jeg mener godt nok at kunne huske hvor smertefuldt det er med veer fra Saras fødsel, men synes godt nok ikke at det gjorde mindre ondt denne gang. Lauge var jo også en stor baby - 4570 g. og 56 cm lang!!
Vi fik efter fødslen lov til at komme på "Vuggen" da jeg jo ikke har prøvet at amme før, så det var dejligt at kunne få råd og vejledning.

Dagen efter kom Peter med Sara så hun kunne se lillebror, og det var en pavestolt storesøster..... Hun var SÅ glad og der var så meget krudt i hende, at Peter og hende efterfølgende ville køre hjem og fodre heste, og så gå en tur til stranden.

Men, Men.... Det værste mareridt blev levendegjort - og ved 17-tiden var de på OUH igen, - denne gang med ambulance. Ved fodringen af hestene var Sara rendt ind til dem og var blevet løbet ned, og havde fraktureret begge knogler i højre skinneben... Pyyyhhh heldigvis kunne det være gået meget værre, men vi synes jo at det var slemt nok. HELDIGVIS var hun ikke ramt andre steder!!!! Enden blev at jeg var indlagt på Vuggen med Lauge, og Peter og Sara lå på børneafdelingen, da de troede at benet skulle opereres. Det fik vi så at vide at det ikke skulle mandag formiddag (det skete lørdag eftermiddag), og så kunne hele familien godt tage hjem igen... Med en 3-årig i kørestol i 4 uger og en nyfødt...
Hmmmmm... Jeg kunne ikke helt overskue situationen. Men, enden blev at venner og familie var en KÆMPE hjælp....( som jeg slet ikke ved hvor meget jeg skal takke - I har alle været en ENORM hjælp, - og tak fordi I var der da det virkelig kneb!!! )
Jeg kunne slet ikke overskue at være alene med Sara og Lauge samtidigt, - for Sara krævede jo næsten mere end Lauge, da hun ingenting kunne selv... Men, de 4 uger gik, med mandsopdækning herhjemme af Sara og nogle dage var hun i "børnehave" hos Mormor og Morfar eller Farmor. Her inden påske fik hun støvlen af benet, - og kort efter kunne hun komme rundt som før, og allerede nu 3 uger efter løber hun rundt på benet. Hun humper godt nok lidt, men regner med at det går over af sig selv med tiden. Hun skal til kontrol om 9 måneder for at tjekke at tingene er som de skal være....

Sikke en forskrækkelse - og pyyyyhhh nogle hårde uger. Nu er Lauge ved at være 8 uger, og jeg synes et eller andet sted at jeg lige har født, og samtidig synes jeg at de første 4 uger gik SÅ langsomt... Syntes jo ikke helt at jeg nåede at nyde ham da han var HELT lille - men forsøger at tage revanche nu hvor vi har mere ro på og Sara er kommet i børnehave igen.

Jeg formåede at få gang i amningen, men ammede i et væk hvilket jeg ikke kunne overskue, så har suppleret med flaske. Men, de seneste døgn har Lauge kun få brystmælk, - faktisk nægter han at tage flasken, så det er jo ikke mindre end fantastisk, da man altid hører det modsatte!!

I øjeblikket har jeg en masse småting jeg gerne vil have gjort, men ud over det, så når man ikke så meget, da Lauge ikke sover dagen væk!! Men, tingene hober sig jo op når der er en god måned hvor man INTET får lavet, så det er dejligt at have lidt tid til at få ryddet lidt op og ordnet forskellige småting. Håber også snart at vejret bliver lidt bedre, for så skal jeg UD i det dejlige forårsvejr og lave lidt i haven!!

Her i løbet af foråret har vi ikke planlagt de store projekter, vi holder barnedåb sidst i maj måned, og ellers håber jeg at vi når at kalke stuehuset engang i løbet af maj også. Men, det behøver ikke at nå sig inden dåben, da vi har valgt at holde den ude, da vi så bare skal møde op, og det har jeg det FINT med.... Synes at der har været stress nok på, så gider ikke have det op til dåben også, så vil nyde bare at skulle ha familien i tøjet, og så er der andre der sørger for resten.....

Sommerferie har vi også planlagt, - det bliver en uge i Lønstrup i et lånt sommerhus. Jeg glæder mig rigtig meget selv om det ikke bliver under eksotiske himmelstrøg, jeg tror det bliver rigtig fint med børn og hund!!

Vores smukke dreng et par døgn gammel.
November 2011

November 2011

Og hvad skete der så lige i året 2011... Ja... Statiske hjemmesider som ikke opdateres, er ikke noget ved... Ergo kan jeg konkludere, at vores hjemmeside er temmelig kedelig. Men, sommeren over har jeg været handicappet - og også temmelig træt, så det har ikke lige været computeren som har været lov til at være den første til at sluge min energi. Og hvad er der så sket det sidste halve år her på matriklen ?! Ja... i maj måned sendte jeg jo unghesten på "genopdragelse", da jeg ikke selv kunne overse, hvordan jeg skulle nå at få hende tilredet. Hmmmm... 1 måneds tilridning koster 4500 kr. så det var ikke helt billigt. Men, fik en hest hjem som kunne rides ( troede jeg! ) så jeg red en del i folden, og det gik da også fint. Men, men ... men.... D. 15. juni ville jeg så på "togt" i landskabet - og Tjilli blev bange og fik smidt mig af. Resultatet blev en brækket håndledsknogle og diverse knubs - og 8 uger i gips!! Hmmmm.... Ikke lige beregnet. Derudover var jeg også blevet gravid ( JUBIII! ) - så trætheden og gipsarmen har gjort at tingene har stået meget stille her i sommerens løb. Men, nu er gipsen kommet af - armen kan bruges til det hele, men har så fået det man kalder Carpal-syndrom hvor fingrene sover pga. at der er en nerve i klemme. Nå, men sådan er der jo nogle skavanker når man kommer op i årene... hi-hi...  Maven vokser, og trætheden er stor, men vi glæder os til endnu en lille beboer på matriklen sidst i februar. Ellers har der ikke været det store at berette om sommeren over - jeg har jo gået hjemme, da jeg ikke har kunne køre bil, så ikke engang sommerture til diverse steder kan jeg prale med. Derfor har vi så lige været en uge på Tenerife her først i november, for jeg syntes altså at vi trængte gevaldigt til lidt sol, sommer og afslapning samt familietid.

Vi har haft skønt vejr, lejet en bil i 3 dage og set næsten hele øen. Det gik fint med Sara... Vi var jo på tur med det grå guld ( sikkert pga. af årstiden og valg af hotel! ), - og hun blev meget rost for sin opførsel i restauranten ;-) Såååå på en eller anden måde må vores opdragelse jo ha båret frugt hi-hi....

Nu ser jeg frem til julemåneden hvor der RIGTIGT skal hygges igennem, og nu begynder Sara jo også at forstå hvad det hele drejer sig om. Har været tidligt ude i år, - og HAR lavet pakkekalender inden vi tog på ferie. Orker ikke at være hval og have stress samtidigt, og da det med hvalen er et faktum, så må jeg jo forsøge at tage højde for det andet

Badenymfen alias Sara på Tenerife 2011 ;-)
3. april 2011

Så blev det forår...

Og DET har vi godt nok ventet længe på her i huset... Kan se at jeg ikke har fået skrevet siden jul, - og det er jo ikke mindre en meget pinligt. Men, nu vil jeg se om jeg kan indhente lidt af det forsømte!!
Vi er ENDELIG blevet færdig med Saras børneværelse og et stort repos ovenpå, - og det er jo SKØNT når en ombygning er overstået. Efterfølgende har jeg så fået ryddet op i alle skabe og skuffer, og endelig fået ryddet og rengjort den store stue, som har været oplagringsrum under hele seancen!!
FEDT at være igennem det hele - og det nåede sig liiiiige til udesæsonen startede ;-)
I denne weekend har jeg så været i haven, og selv om jeg synes at alle vores store træer er blevet fældet, så har der da godt nok været en del blade der skulle køres væk på trillebøren! Men, det er nu dejligt at komme ud og rode lidt i jorden, - det synes både landmanden og jeg hi-hi...
Sara nyder det også og hun ELSKER at lege udenfor. Hun kan bruge timer ved sandkassen, og vi har netop fået lavet en i gården også. Er hun træt og umulig efter en dag i dagplejen, så er det bare ud og lege, så går tingene så fint.

Ellers mangler vi nogle småting såsom at rydde garagen for lidt byggematerialer, men ellers er alting ved at tage form igen.
Hestenes løsdriftsstald har også fået den store tur her i weekenden, så nu er der muget i bund, så vi indleder snart "græsningssæsonen"... De har HELT sikkert pels nok til at holde varmen uden tag over hovedet!

Tjilli ( unghesten på snart 4 ) er endnu ikke tilredet, for jeg ved simpelthen ikke hvornr jeg skal nå det. Så nu har jeg bidt i det sure æble, og bestilt en plads hos en berider d. 1. maj, så nu skulle hun også snart kunne bruges til en ridetur i ny og næ.... Men, tiden er knap, og nogle gange ville jeg ønske at døgnet lige havde en 3-5 timer ekstra. Af samme årsag har jeg jo også været ude og købe brugt sadel, så hun bliver en dyr dame den lille hest... Men, har man en hobby, så er det vel også meningen at det skal koste penge 😉

Ud over ombygningen har vi også fået lukket vores gamle brønd i gården. Det blev vi pålagt af kommunen, og det koster også liiiiige lidt penge, så det er nok ikke opsparingen der bliver fed i øjeblikket, men så længe det kan løbe rundt, så går det nok det hele ;-)

Sara stortrives, og er simpelthen SÅ sjov som børn nu er i den alder. Hun snakker fantastisk godt, og siger længere og længere sætninger for hver dag!! På det punkt mener Peter helt sikkert at hun ligner sin mor!!
Hun sover jo på eget værelse, - og sover SÅ fantastisk der, at jeg slet ikke hører noget til hende..... Det betyder så at jeg en sjældent gang må ind og stjæle hende en tidlig søndag morgen... Det er SÅ hyggeligt at have hende sovende ved siden af bare en time eller to ;-)
Sara 2 år og 3 mdr. Netop hjemkommet fra sin dagpleje med sit nye outfit - en kokkehue samt forklæde som Malene har syet til ungerne... Fantastisk dagplejemor vi har!!!
Lillejuleaften 2010
Kære Alle fra nær og fjern
til opdateringer er jeg ikke et "jern"
Men, her inden juleklokkerne kimer
der sidder jeg lidt og tænker og rimer.
Sneen har begravet matriklen i dag
Der er hvidt overalt i et kæmpe lag..
Tænker på dem som må bestride elementernes rasen
som måske ikke når jul med stegen og "brasen"...
Håber da at  morgendagen bedre vejr vil bringe
Så føret ikke bliver så ringe ;-)

Her er vi klar, for vi skal ikke så meget...
Juleaften hos Peters mor med hygge og sang
håber at stemmen har en god klang.
dagen efter er vi hjemme og lege
og Sara kan på sine julegaver pege ;-)
2. juledag til julefrokost vi tager
så det meste af julen er der andre der sig af os tager.

Jeg har fri i ugen der kommer
Og skal ha´ ryddet lidt op i de "forsømte" lommer
Sara runder 2 år inden længe
Ja... Jul og føsdag koster mange penge.

Men, hun er jo sjov nu hvor hun meget snakker
Og her i december har hun også godt kunne lide pakker...

Hun tisser på potten og har også en enkelt gang gjort stort,-
Tænk at man kan være stolt af sådan en lort (hi-hi...)

Føsdagen holder vi af 2 gange,
så bliver vi jo knap så mange.
Grunden er at det i stuen roder
- og så er det svært at ha´plads til for mange hoveder.
Glæder os til overetagen snart er færdig
Sara er også snart et værelse værdig ;-)

Ellers har december budt på julehygge og i Odense køb af gaver,
vi endnu ikke selv så mange julegaver laver.
Men, vi glæder os til i morgen og lys, gaver og mad
Og er helt sikker på at den lille familie er glad ;-)


GLÆDELIG JUL DERUDE - OG FÅ NU OGSÅ ET FANTASTISK OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR ;-)Så har vi startet traditionen med at sætte grød ud til nisserne... Her ses nissepigen i laden ;-) Hun syntes at det var MEGET spændende!!
29. nov. 2010
November - du min travle måned
arbejdsmæssigt er man ej forskånet
men, det er det samme fra år til år
så derfor giver det ikke grå hår...
Dette er måneden for årsmøder og sponsorater
Også hyggelige ting at se frem til - og når de starter.
I år "vandt" jeg en tur til Provence i det franske
Symposium om kemisk kommunikation blandt individer
Troede jeg skulle sydpå og gå uden vinterhandske,
men kulden var også der, så ingen fuglekvidder..
Men, hyggelig by med 5 "Chokolaterier"
Godt man ikke bor der når maven skriger...
Nåede ikke at se meget at det franske landskab
programmet var stramt og lagt fast
så vi for rundt og havde hast.
DEJLIGT var det dog at komme hjem
og give Sara verdens længste klem...
Elsker at rejse og opleve verden
Men, man savner da helt vildt de nære og deres færden.
På trods af at far og datter havde hygget,
tror jeg nok at jeg var savnet, når det kom til stykket.
Sara var ihvertfald meget morsyg i dagene derefter
usynlige bånd mor og datter sammenhæfter ;-)
Endelig er november nu ved at rinde ud
og der er ikke så meget efter "Mor" bud...
December skal bare være hygge og nisser
og vi kan snakke hyggeligt når Sara på potten tisser ;-)
Den barnelige undren og glæde over de første lys til jul
Man bliver helt høj over at opdage hvordan ens barn er "cool"
Laver perler, tegner, snakker og kommenterer...
Jeg er stolt af "skrubben" som så godt kommunikerer.

Nu vil vi nyde december med nisser, hygge, lys og glæde
- Og med dette vejr: Et par ture på slæde ;-)


Oktober 2010
Det rusker og suser i busk og i træ
Enevoldgaard ligger dog en smule i læ.
Efteråret er kommet og det forstår man ej
For ikke ret længe siden var det sommer med strand, sol og leg.
Pinlig det er jeg... For opdatering halter...
Men, til info: Vi lever endnu uden laser og pjalter.

Sommeren er væk, forstår ej hvorhen
Gid den kom igen med mail - man kunne bare trykke "send"..

Nå, men hvordan er tiden gået siden sidst,
så må jeg have min hukommelse på "list".
Ferie kan bønder jo ikke holde når høsten sig nærmer,
derfor blev det kun til en tur i Zoo i solskin uden ærmer.
Dagen var skøn, og dyrene så fine...
En kæmpe fugl fik Sara til at grine.
Sjove var ænderne i åen som mad sig skaffer
- lige så meget som de store giraffer.
Ellers er det ikke blevet til meget familie-ferie-idyl
Men, Mor og barn har holdt et par ugers ferie
og hygget sig "kodyl"... ;-)
Vi var en tur hos mormor og morfar og Jytte i sommerhus i Søndervig
fint sted og shopping efter det sidste nye "skrig"...
Sara fik bikini, svømmeluffer og solbrille
Nu kan sommersolen hende ej drille.

Ellers har det stået på hjemlig hygge
Og måske en smule sol på moderens blege "rygge"
Har dog også arbejdet en del
Vinduer og døre blev renset for "skidt og kanel".
Malet og pudset de blev så flot,
legehuset fik samme farve og blev så "hot".

Høsten gik ind, og alt stod så flot på marken...
Men, snart blev det en syndflod af brok og "harken"...
Regnen silede og bønderne fik bandet
Men, tilsidst fik de høsten ind over hele agerlandet.
Udbytte og tørt korn skulle de lede længe efter
Ikke sjovt, da erhvervet i forvejen for megen gæld hæfter.
Men, tror vi klarer skærene endnu engang,
det er jo livet, - og landbrugets gang.

Nu har de travlt med at så så alting kan pible og spirre
Håber ej at Danmark dækkes af endnu en "sne-tiger"...
Landbruget har fortjent et år med lidt medgang og en bedre stilling
de fortjener at tjene en skilling.
Ingen andre knokler så meget for så lidt
- det er ihvertfald noget man ikke ser så tit.

Sara er dagligdagens lyspunkt og livsglæde
- at se hende når hun sidder og hopper på sit sæde...
Søde smil og seje fagter
til musik hun danser med store fagter.
Ord strømmer ud af den lille mund
- Vi kan virkelig kommunikere og få en hyggestund;-)
Sætninger hun siger og prøver sig frem
"Prut" kan hun sige, - og moderen forsøger at være lidt "stram"..
Hun er også fræk og råber "neeeej" så højt...
En gang imellem kan temperament også være drøjt.
Med ganen går det bare rigtig fint,
alting fungere og vi får grint.
Snotnæse har hun - måske mere end andre børn
- men hvad gør det når hun siger "næsen løber" og ta´r sin tørn.
Hun kan heldigvis gøre opmærksom på sine behøv
- Og heldigvis uden at være flov.

Sara er lyset i den mørkeste nat...
Og moderens aller, allerstørste skat ;-)

Tror at "digter-genet" er sygnet hen for i dag...
Kom i med så langt - så tak skal I ha´...
Måske man skulle digte istedet for at skrive
Så kan man da se at hjernen er i live ;-)

Få et dejligt efterår derude ;-)

Glimt fra zoo-tur i Juli 2010. (Sara ca. 1½ år)
For-sommeren 2010

Ja... endnu engang bagefter med up-date af hjemmesiden, men sådan er det nok bare generelt at have små børn og masser af ting som hele tiden skal gøres. For at starte fra det tidspunkt jeg sluttede sidst: I midten af maj begyndte Sara at være syg temmelig tit - og på trods af 2 antibiotikakure blev hun aldrig rigtig frisk - og havde intermitterende feber... Moderen især var lidt bekymret, men det endte med en akut dræn-ilæggelse i det øre som ikke havde dræn, og efterfølgende har det vist sig at have hjulpet... Nu både spiser, sover og trives hun, så DET er dejligt. Men, uha... man kan da godt blive lidt bekymrede for de små, når de ikke er sig selv... !! Den dag hvor jeg skulle have haft hesten kørt til Odense på dyrskue, blev vi smidt på børneafdelingen, - godt at man nogle gange bliver taget alvorligt, og heldigvis fandt de ikke noget på hende. Kan dog hilse og sige at det er trivielt at sidde og vente på en læge i 5 timer med et lille barn!!
Vi nåede dog dyrskuet ved at tilkalde Farmor meget tidligt om morgenen dagen efter, og 6.03 fredag morgen var hest, udstyr samt Peter og jeg læsset... Og da kørte vi mod Odense!! Tjilli fik 22 point hvilket jeg er særdeles tilfreds med. Hun er ikke så udvokset af en 3-års, men håber da at hun vokser lidt i løbet af det næste års tid.

Juni måned har også budt på et dejligt bryllup hos en kær veninde, 70-års fødselsdag, Sankt Hans (som kan ses på billederne) og også en anden aften med snobrød og bål i haven med gode venner.
Den kommende tid byder på havefest, venindebesøg, en uges ferie til Sara og jeg... ( Hvor den nok det meste af tiden står på hjemlig hygge og maling af vinduer! ) Men, da man jo er meget væk til hverdag, så er det nu også dejligt at have fri og bare kunne være hjemme hos sig selv.

Der er også sket andre store ting her på stedet... Der er kommet 4 velux-vinduer i taget, og inden længe går vi igang med at bygge børneværelse og stort repos ;-) Jeg kan næsten ikke vente til det er færdigt... Både fordi at Sara p.t. sover inde hos os, men også fordi jeg glæder mig til at hun får et værelse, hvor der kan opbevares en masse legetøj, børnetøj m.m. - og DET bliver da skønt ;-)

Peter har jo travlt med alle hans grise, og ferie bliver der næppe tid til samtidig med at jeg har fri. Det kan dog være at vi får tid til en tur i Zoo eller en anden "hyggeting"!!
Jeg tager måske en uges ferie mere i august, men har ikke fastlagt ugen nærmere endnu. Nu kan vi se hvordan vejr og høst udvikler sig ;-)

Sara har også været til kontrol i Århus for sin ganeoperation. Det så heldigvis ud som det skulle, så det er bare SÅ dejligt. Vi var også til talepædagog, så nu øver vi med at sige P g B-lyde samt at holde for næsen og sige rap-rap... Ja, I kan høre at vi hygger os.. hi-hi..

Nej, Sara snakker vildt meget allerede, og siger mange ting som vi faktisk forstår, selv om hun selvfølgelig ikke taler rent endnu....  Hun kan sige ting som Mor, far, dagpleje, ne´lej ( betyder: jeg vil ned og lege), tak mai´( betyder tak for mad) Kan sige mange ting ved deres navn og sige en masse dyrelyde, så vi syntes at hun er fantastisk fremmelig på det område ;-)

2. juli: Sara 1½ år.... Og nu med gyngestativ ;-)
Sankt Hans 2010

Sankt Hans holdt vi hos os i år... Og så fik vi rigtig "indviet" bålpladsen med skumfiduser og snobrød.... Meget hyggeligt, men med 3 retters menu inden "bål-seancen", snobrød og efterfølgende jordbærtærter til kaffen, der kunne vi godt og vel trille i seng den aften ;-)
Vi plejer at lave denne aften som et sammenskudsgilde, og må indrømme, at jeg tror at vi skal mindske antallet af retter til næste år ;-)

Men, en rigtig dejlig og hyggelig aften med gode venner og familie...

Hygge omkring bålet...
Sankt Hans 2010
Peder og Nick´s flotte heks som de havde lavet til vores bål...
Dyrskue 11. - 13. juni ´10

Så prøvede vi det igen.... At udstille på dyrskuet i 3 dage i Odense. Jeg gjorde det jo nogle år som teenager, og har altid haft tanken om at det kunne være sjovt at prøve igen. - Det var også rigtig hyggeligt at være i kategorien "udstiller"  igen, og hvis ellers tiden skulle tillade det, så vil jeg ikke udelukke at det kunne ske en anden gang. Vejret var jo desværre ikke med os om fredagen, - men lørdag og søndag var "tålelige" med sol, blæst og lidt byger ind imellem.
Tjilli fik 22 point og blev nr. 2 ud af 2 3-års hopper... Jeg var tilfreds, for vidste godt at hun ikke kunne "trække" 23 point, - og hvis hun havde fået 21 point var jeg blevet skuffet...
Alt i alt nogle dejlige dage - men dog en hektisk opstart, som I kan læse mere om længere oppe ;-)

Tjili fik 22 point, så det var lige hvad jeg havde regnet med ;-)
1. maj 2010

Så gik der igen alt for lang tid inden jeg fik opdateret, men nu er hverdagen jo helt normal igen, og derfor er det ikke altid hjemmesiden der får førsteprioritet...
Sara er kommet sig godt over sin operation, og det er DEJLIGT. De problemer vi havde med at få hende til at sove er heldigvis ovre, og det er en lettelse. Det hjalp at hverdagen startede med dagpleje og derved en naturlig træthed om aftenen!!  Ganen ser rigtig fin ud, og nu ser det også ud til at alle trådene er faldet ud. Dræn har hun heller ikke fået i ørerne, så alt i alt gør det rigtig godt. Hun er også begyndt at snakke en masse... Gad vide hvem hun har det fra...hi-hi... Indtil videre kan hun en masse dyrelyde, og så kan hun sige "hallo" og hej-hej". Derudover øver hun sig meget, og man kan høre at hun forsøger at sige det samme som os. Ofte er det totalt uforståeligt, men tonefaldet er rigtigt ;-)
Ellers har vi som altid gang i nogle projekter. For det første har vi lavet Peters ejendom til sommerbolig... Kan findes på www.mob.dk hus nr. 65113... Det har jo krævet lidt timer til indkøb af diverse, samt det at få udenomsarealerne til at være klar. Men, det hele blev nået til d. 15. april hvor vi havde "deadline" med bureauet. Desværre er det ikke udlejet endnu, men vi venter spændt på at det sker. Ellers er vi igang herhjemmme: En del af haven skal "ryddes" - eller gamle buske skal væk, og nyt plantes på et tidspunkt. Men, rødderne er så store at vi måske skulle leje en minigraver en dag, - det ville nok være det nemmeste. Derudover har vi besluttet at indhegne terassen samt lidt af græsplænen og lave til "lege og hunde-høm-høm-frit område". Vi har nemlig "arvet" et legehus ( TAK Erik og Lykke) og skal også have sandkasse og gyngestativ op. Samtidig havde Frida sidste år en idé om at hun skulle ligge oppe på vores havebord, og det er jo ikke så lækkert... Det hele kunne blive meget bedre ved at lave et lille hegn!!
Ud over de nævnte projekter har jeg også meldt min 3-års hoppe til dyrskue i Odense i juni... Og det kræver jo altså lidt træning! Hvornår jeg får tid til dette og om jeg når det vides ikke, men så må jeg jo tage afsted med hesten som den er. Har længe drømt om at prøve at udstille igen, og NU skal det være. I mit stille sind glæder jeg mig også, selv om jeg mange gange synes at døgnet har alt for få timer ;-)
Mange weekender er også gået med runde fødselsdage, og i tiden der kommer er der både arbejde i weekenden samt konfirmation m.m. så forsommeren er ovre inden vi ser os om...

Håber ikke at der går alt for lang tid igen inden jeg opdaterer igen. Denne gang er der lagt nogle få billeder på under "Sara 1 år +" og så et videoklip af Sara og Frede...

April 2010: Sara hygger i sin sækkestol.
16. marts 2010

Vil ikke skrive så meget her, da jeg netop har skrevet lidt på den side, hvor jeg har lagt billeder ind fra vores ophold på "Riget".... Når det nu skal være, så var det et fint ophold vi havde der, og Sara har taget det hele SÅ flot. Nu kæmper vi godt nok med det at sove, men det skulle være en "normal" reaktion oven på sådan et ophold og operation. Nu ser vi bare frem til at hun kan få sine manchetter af igen, spise rigtig mad som ikke skal moses, og så er vi selvfølgelig lidt spændte på kontrol om 3 mdr.  Jeg fik også lovning på at de vil operere hendes lukkedes næsebor på rigshospitalet, så det er jeg glad for. Det skal først være når hun bliver 5 år, så der er heldigvis lidt tid til endnu....!!
Ellers vil jeg kun sige en ting.... Og det er at vi er lidt trætte, men det får vi nok indhentet på et tidspunkt! Se mere under billeder!

Sara i "hendes" bil på "Riget"...
7. marts 2010

Pyyyyhhhh... Det er ikke uden kriller i maven, at jeg i dag lige skriver lidt på hjemmesiden. I morgen drager vi til Kbh, - hvor vi skal indlægges på Rigshopsitalet kl. 10.30. Vi håber så at Sara bliver opereret for sin ganespalte tirsdag formiddag....
Har lige gået og pakket lidt, men det blev klumpen i maven ikke mindre af. Man ved jo at de er top-professionelle derinde, men alligevel har man jo altid tvivlen om noget kan gå galt.
Vi har ellers forsøgt at forberede "seancen" på bedste vis, ved at holde Sara hjemme fra dagpleje de sidste 2 uger. Den første uge klarede bedsteforældrene i fællesskab ( TAK😀) og den sidste uge har jeg selv passet guldklumpen. Men, Peter startede ud med snot og forkølelse samt feber for 14 dage siden... Så røg jeg med på "sygen" - og Peter endte med mellemøresbetændelse (som vi ellers kun troede var for børn og unge!) Jeg fik bihulebetændelse og sørme om ikke også at Sara var på vej med en mellemøresbetændelse. Så i løbet af den sidste uge har vi alle været på penicillin, men helt ovre er det nu ikke. Vi er alle lidt snottede, og hoster lidt også... Det er måske også derfor jeg er så bekymret i dag... TÆNK hvis de sender os hjem igen. Nå, men kryds både fingre og tæer... Det SKAL gøres i denne omgang ;-)

Ellers er det mest den kommende operation som står i hovedet lige nu, - og det er jo nok også meget naturligt. Jeg holder fri indtil efter påske, så nu må det gerne blive forår, således at Sara og jeg forhåbentlig kan komme ud og nyde det lidt, når vi kommer hjem og hun er kommet lidt ovenpå igen!!

Opereres ??? Det klarer jeg da med "bravour" ;-)
14. feb. 2010

Tænk sig hvor tiden flyver, nu er der IGEN gået en masse tid siden jeg har fået opdateret sidst. Men, bedre sent end aldrig...........som altid ;-)
Som nogen måske har set på vores billeder, så startede 2010 jo med en fantastisk tur til Egypten (Luxor) fra d. 3. til d. 10. jan. 2010. Vi havde mellem 25 og 32 grader hele ugen, sol og det mest fantastiske hotel på en ø i Nilen... Er der nogen som vil anbefales et godt sted til ferie med børn i Egypten, så ringer I bare til os ;-) Peter fik jo set en masse historiske ting, og jeg var også ude og lufte ørerne, så alt i alt en RIGTIG god tur ;-) Hjemvendt til det kolde nord blev det jo hurtigt hverdag, og for Peter tager alting meget længere tid med alt det sne og is.... Han bander over vejret, og jeg "æææælsker" det. Men, må indrømme, at nu har det varet så længe, at det ville være skønt med lidt forår. Savner at kunne se noget grønt pible op ad jorden, men det kommer vel på et tidspunkt ?! Ellers har jeg jo lige holdt fødselsdag, og det er jo altid rigtig hyggeligt at have familien samlet. Hvad der så var årsag til at vejret ikke var helt i top på min fødselsdag, ja.... det vil jeg lade være usagt  hi-hi...

En anden stor ting som optager (især) mine tanker i øjeblikket, er Sara´s ganeoperation. Vi er indkaldt til operation på "Riget" her først i marts... Glæder os til at få det overstået, men frygter også lidt hvordan det kommer til at gå.... Håber at hun tager det med højt humør som alt andet, men det er jo mange ting på en gang, når man skal væk hjemmefra de kendte omgivelser, opereres, have smerter, hvordan med spisningen efterfølgende, kan de lave det hele på en gang... osv. osv....
Det anbefales at man holder hende ude af institution (dagpleje) 14 dage inden operationen, så med hjælp fra de to "bedstemødre" tager de den første uge, og så holder jeg selv fri i ugen op til operationen. Derefter er der en uges indlæggelse, og så 2 uger hvor hun skal have moset mad og gå med manchetter på armene, så hun ikke putter ting i munden.... Derefter er det påske, så alt i alt bliver det jo 5 uger hjemme....
Håber det bliver lidt forår i bare nogle af ugerne så Sara og jeg kan komme ud og trille! Vejene er isglatte og ikke særlig barnevognsvenlige i øjeblikket, så håber at det bliver bedre ;-)

Ellers arbejder vi også lidt på at kunne leje Peters ejendom ud til turister til sommer... Det er jo lidt spild at have et hus til at stå tomt, men også lidt arbejde inden det er helt "udlejningsklar" ....

Sara er jo også begyndt at gå. De første skridt blev taget her sidst i januar, og nu går hun meget rundt, - men kravlen bliver dog også brugt en del ;-) Men, at kunne gå som 13-måneders er da heller ikke så ringe endda. I sidste weekend havde hun 3 dages feber, og weekenden før besluttede vi at tage hendes sut. Det var en MEGET hård weekend, og jeg vil ikke ønske for nogen, at de skal udsætte så lille et barn for det samme.... Det var nogle hårde dage, men 3 dage så var det accepteret. Dog var de første 3 dage uden megen ro om natten. Vi mangler stadig at tage "godnat-flasken" fra hende, men regner med at hun får den en uges tid endnu, så må hun også hellere vænne sig til at den ikke er tilgængelig længere. Hun er dog blevet meget mere "kælen" efter at sutten er taget fra hende, - men man kan jo også konkludere, at man ikke kan give trygheden ved at give hende sutten, - nu vil hun op og sidde istedet, - og DET er jo også dejligt ;-)

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR
Så blev det også jul i det lille hjem. Det er ikke fordi at arbejdspresset har været hårdt her op til jul, for vi har været sneet inde bag store mængder sne, og det har gjort at der har været dage hvor Sara og jeg simpelthen ikke har kunne komme uden for matriklen. Hyggeligt med elementernes rasen, - og vi kan jo leve i månedsvis med hvad der findes i skabe og i fryser, så vi skal nok klare os igennem en "bette" snestorm i ny og næ 🙂
Peter er hver morgen kørt ud i "masserne" på sin traktor, men at grave mange kilometer vej fri for sne var lidt for tidskrævende en opgave, og noget som egentlig også burde ordnes af kommunen. Men, kommunen synes åbenbart at det er bedre at man er sneet inde ;-) Såååå der gik godt 2 døgn fra det begyndte at sne til vi så en sneplov komme forbi, men vi hyggede os så længe det stod på.

Ellers er vi klar til jul. Gaverne er købt, konfekt lavet under kyndig vejledning af en konditor fra Lisbeth´s mødregruppe, huset er pyntet, så jo.... Tror at vi er klar. Det store slag kommer til at stå d. 27. her på matriklen, hvor vi fejrer 2 x fødselsdag. Så bliver huset fyldt, men det er jo også bare hyggeligt når der er mennesker på besøg.

I januar er der blevet bestilt en uges tur til Luxor i Egypten..... GLÆDER os til en uge med sol, varme og familiehygge. Det bliver også spændende at rejse med Sara og se hvordan det går med at have hende med på ferie, men det kan kun blive en oplevelse med det energi-niveau hun har ;-)

Sara er nu nået til at stå selv ( engang imellem! ) og vi venter spændt på den dag hvor hun "tør" tage det første skridt.  Hun har lige været til 1-års undersøgelse, og der var hun 78 cm. lang, og vejede 9,33 kg.

Vi vil slutte denne "update" med at ønske alle
EN RIGTIG GLÆDELIG JUL OG ET GODT OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR
25. nov. 2009
Så er det blevet efterår / vinter...
Og hvordan mærkes det her i huset??? JO... 2 x "bræksyge" og ondt i halsen til Lisbeth og også lidt de andre, så det har bare været rigtig træls (for at sige det på godt jysk!) De sidste par weekender har Lisbeth også været på arbejde en af dagene, så ugerne har været lidt lange, - og weekenderne alt for korte. Men, forhåbentlig bliver det meget bedre fra nu af, - og indrømmet.... Pigerne her i huset ER klar til at julehygge, også selv om Sara ikke ved hvad det er endnu!
Sara vokser og udvikler sig bare SÅ meget. Vi havde håbet på at drænene i ørerne ville gøre at hun ikke vågnede så mange gange om natten, - men synes ikke at forskellen til tiden før har været så stor. Men, hun er til gengæld begyndt at vise et "stort" temperament, - hun laver tit "flitsbuen" - og så får alt hvad der er i nærheden tæsk med hendes små fingre... Moderen gruer allerede for hvordan hun bliver når hun bliver teenager... hi-hi...
Derudover rejser hun sig op ad alting, - og de sidste par dage er hun også begyndt at slippe taget nogle få sekunder ad gangen ;-) Sååå måske holder det stik hvad folk siger: Hun går inden hun bliver et år ?!

Ellers er der ikke de store nyheder herfra... Synes mest at tiden går med at få hverdagen til at hænge sammen, være lidt småsløj og så NYDE når der er en fridag... Kan da også afsløre, at vi netop har bestilt en rejse til Egypten i januar, - bare for at slappe af og NYDE solen et øjeblik!!!
24. nov ´09: Snart 11 mdr - og en rigtig temperamentsfuld prinsesse. Her lige efter dagens bad ;-)
1. nov. 2009

Hold da op hvor tiden bare flyver afsted... Gad vide hvad man brugte sin tid til inden man fik børn ????
I fredags fik Sara ENDELIG lagt dræn i ørerne, - og det var hos den lokale ørelæge i Assens, som heldigvis var enig med mig i at det var nødvendligt. Og det viste sig, at der var MASSER af vædske i mellemøret, så det var tiltrængt, og kan måske være en af forklaringerne på, at Sara har været vågen rimelig mange gange om natten... ( Og moderen ligeså, hvilket har resulteret i nogle pænt sorte poser under øjnene!!) Der er gået så få dage at jeg ikke helt kan bedømme om det har hjulpet på sovemønstret, - men man har da lov at håbe!!

Sidste weekend startede med at Sara kastede op i bilen på vej hjem fra dagplejen, og så fik vi ellers alle en tur med maveinfluenza de næste dage. Heldigvis er det ovre igen, og alle mand er friske. Den som kom hurtigst over det var faktisk Sara, men sådan er det nok nogle gange med de små. Samme weekend fik vi os noget af en forskrækkelse, da Sara´s farmor røg akut på sygehuset med ambulance. Men, hun er nu hjemme igen, - og heldigvis for det!! Det var en begyndende blopprop i hjernen, så vi er SÅ glade for at hun allerede er frisk igen!!

Ellers tror jeg egentlig ikke der er så mange nyheder, for tiden går jo mest med at arbejde, passe barn og sove ( eller forsøge på! ) Nu går det jo mod de meget mørke tider, men indrømmet..... Jeg glæder mig til at julehygge med Sara, - og har allerede overvejet om hun skal have en pakkekalender...hi-hi..


Lige inden sengetid... Tæt ved 10 mdr. gammel.
3. oktober 2009

Så gik den første måned med "mor" på arbejde, og en almindelig hverdag der skal hænge sammen. Jeg vil sige, at hvis jeg synes at hverdagen er lidt hård, så er det ihvertfald ikke Sara skyld. Hun er så dejlig nem, og det er ligemeget om det er i hendes egen dagpleje eller i gæstedagpleje, så er hun bare glad og drøner rundt uden at være påvirket af noget som helst. Jeg synes at det er lidt svært at vænne sig til at skulle kigge på klokken om eftermiddagen - for ikke at komme for sent ud og hente hende. Men, nu er Peter heldigvis snart færdig med markarbejdet, så kan han jo heldigvis også hente nogle dage.

Ellers har Sara haft sin første omgang med dobbelt mellemøresbetændelse... Det er nok ikke den sidste gang, men jeg håber ikke at det varer for længe inden hun skal have dræn i. Men, vi skal til kontrol hos den lokale ørelæge om 2 uger, så må jeg tage en snak med hende om det.

Ellers gik sidste weekend med bryllup hos Christina og René... En rigtig fin dag, og et smukt brudepar. Sara blev passet hos Farmor - med overnatning - og det var bare gået SÅ fint!

I denne weekend er der ikke de store planer, men må også indrømme, at der er en som har fået sine weekender kær, da jeg jo synes at det er det eneste tidspunkt hvor man rigtigt kan "nyde" sit barn... Må jo indrømme, at det er døgnets bedste timer, at hun er i dagpleje... Men, sådan er det jo for alle.

Hej Far... Jeg vil gerne lige ha´ at du bliver stående, så kommer jeg lige op og stå ;-)
5. September 2009
Ja, det er ufatteligt som tiden går, men nu er min barsel slut, og det hårde hverdagsliv er startet igen. For at starte herhjemme, så er høsten i hus, og det gik som det skulle. Inden store "break-downs" og vejret var også til at have med at gøre. Nu er der så allerede sået raps, og i næste uge starter Peter og Co. med at så hvede.
Jeg har nydt den sidste del af barslen, men tiden flyver jo afsted, og i august har der også været bryllup i venindekredsen og der var også lidt forskellige ting som skulle gøres med Sara. Vi har haft besøg af en talepædagog, som fortalte om hvordan vi kan stimulere hendes sprogudvikling bedst muligt, vi har haft sundhedsplejerske, ( Sara er nu 75 cm lang, og vejede 7,98 kg. - lang og tynd, så der slægter hun sin far på! ) og ugen forinden har vi været på høreklinikken på OUH, da hendes høretest jo stadigvæk ikke gik igennem. Her blev hun testet igen, og hun drejede kækt hovedet til højre hver gang der kom en lyd, men hun drejede ikke hovedet ret hurtigt ( eller slet ikke! ) når lyden kom fra venstre side. Men, de synes nu at hun kunne høre, for hun reagerede på lyden med øjnene... Nå, men de "udskrev" os fra afdelingen, og henviste os til kirurgerne, for hendes trommehinder giver ikke meget udslag på deres test, så de mente at hun skulle have dræn i!
Ugen efter var sundhedsplejersken her, og der drejede hun heller ikke hovedet til venstre efter lyden... hmmmm... Så bliver moren jo alligevel lidt bekymret, og er lidt nervøs for om hun nu kan høre godt nok...

Men, vi fik indkaldelse til OUH, - og var derude på min sidste barselsdag. Sara skulle møde fastende, for var det nødvendigt med dræn, så ville de lægge dem i med det samme..

Dagen oprandt, og det inden lægen overhovedet har kigget hende i ørerne, så kan jeg godt høre på ham, at han ikke vil lægge dræn i et barn der er så lille, med mindre det er ABSOLUT nødvendigt...  Så det ender med at jeg går derfra med uforettet sag og en meget sulten datter!! Lægen har så arrangeret at vi skulle indkaldes til høreklinikken IGEN ( der var vi jo lige udskrevet fra?! ) hver 3. mdr. til kontrol.
Det er også fint nok at hun ikke skal have dræn i nu, hvis ikke det er nødvendigt. Men, man bliver pokkers frustreret, for jeg vil mene, at lægerne på høreklinikken burde ha´ vidst det samme, og så er der jo ingen grund til at sende patienter fra det ene sted til det andet, hvis de ved at de ikke lægger dræn i nogen der er så små... SUk... Nå, men det er nok ikke de første frustrationer jeg får med det danske sundhedssystem!!

Ellers er Sara startet i dagpleje hos Malene i Assens. Og jeg er sikker på at vi har fået verdens bedste dagplejemor!! Hun er kanon til ungerne, - men har da også sit at se til, da hun nu har Sara på 8 mdr,  Emma på 10 mdr., Frederikke på ca. 1 år, og Sebastian på knap 1½ år.
Men, det er gået SÅ godt allerede fra første dag, og ikke en eneste dag har jeg afleveret eller hentet et grædende barn. Det må da siges at være en perfekt start!!
Desværre skal Sara i gæstedagpleje i næste uge, men håber at det kommer til at køre lige så gnidningsløst!

Ellers er jeg jo tilbage på arbejdet, og ud over at jeg føler at man hænger i en "klokkestreng", så er det også dejligt at være tilbage. Har fået nogle nye kollegaer, og det er jo hyggeligt at have nogen flere at tale med om tingene.


Ellers er status på det sidste 1½ døgns uvejr, at et stort træ er væltet i haven, og i går dryppede det ind i soveværelset... hmmmm... Vi skal op og tjekke taget, men da det blæste helt vildt fra syd, så kunne jeg også godt mistænke nogle luftkanaler til at være årsag til skaden, da jeg tror at vinden kunne presse vandet ind den vej.

Denne weekend står på afslapning, for jeg synes at der skal være lidt "ro" omkring Sara, efter den første hektiske uge. Peter skal dog til klassefest i eftermiddag / aften, så han skal ud og lufte ørerne lidt ;-)
Min søsters skønne unger - Christian og Katrine - på badetur her først i august.
4. august 2009
Måtte bare lige vise denne fantastiske solnedgang fra haven frem... Kan det blive smukkere ?!
28. juli ´09

Nu er høsten gået igang, så nu er "lillemor" "høst-græs-enke". Men, det kan man jo lige så godt vænne sig til, når man er sammen med en landmand. Ellers har weekenden stået på tur til familien på Sjælland, og det er altid SÅ hyggeligt at besøge dem i deres skønne sommerhus på Fakse Ladeplads. Ud over det sker der ikke de vilde ting. Regnvejret har jo gjort at jeg snart skal en tur i haven igen, men ellers nyder jeg bare de sidste uger på barsel, og forsøger at forberede mig på det "hektiske" liv med at hente og bringe, og få hverdagen til at hænge sammen.

En sjov ting er dog sket, og det er at Sara har fået sin første tand ;-) Det er jo STORT, men hun er nu stadig ikke meget for at tygge ting - i det hele lider hun ikke ligefrem af stor madglæde, hvilket jo er til evig bekymring for hendes mor.

Nu er hun jo næsten 7 mdr. - men på trods af det får hun stadig flaske både når vi går i seng og igen senere på natten. Det burde jo ikke være nødvendigt ( og håber snart at det holder op, - inden jeg skal starte arbejde! ) men det er jo ikke nemt at få hende "fyldt op" i løbet af dagen, da man jo ikke kan tvangsfodre hende.  Regner med at det har noget med ganespalten at gøre, at hun ikke synes at det at spise er "fedt",  men det giver nu moderen lidt grå hår i hovedet ind imellem!!!Så kom den første "bisse" - og den skal selvfølgelig børstes!! Sara prøver selv, men synes heldigvis at det er sjovt når vi "børster efter" ;-)
"Mis"-forståelse ???
Frede finder sig på forunderlig vis i Sara. Og nu hvor hun kravler, så tager han ikke notits af at hun kommer i nærheden, og hun kan ellers tage rimelig hårdt fat!!
Super-kravleren Sara
Da Sara blev ½ år, kunne hun kravle. Hun trækker sig frem i armene, og det går i en ret høj fart til tider!! Hun har allerede hevet adskillige blade af stueplanten samt med nød og næppe (og moderens hurtige indsats) undgået at blive dræbt af en nedfalden urtepotte, så der er gang i den på Enevoldgaard!!
6. juli ´09
Ja.... Nu har sommeren virkelig været over os her den sidste uge, og det har været lige varmt nok til Sara. Det har betydet at hun ikke har kunne sove om aftenen, og hendes små "lure" om dagen er også blevet afkortet gevaldigt. Men, nu er det blevet lidt køligere, og det tror jeg at vi alle nyder i fulde drag!! Ihvertfald er hun heller ikke så pylret, og det er jo lækkert.

Ellers er vi ved at være færdige med de store projekter her på stedet. Moderen har besluttet at NYDE den sidste tid af barslen uden at sætte sig de store projekter i hovedet, og faderen har travlt med at "lægge an" til høst, så han har alligevel hænderne fulde.  Vi har dog lige fået indhegnet haven, og det er SKØNT at Frida bare kan lukkes ud, uden at skulle holde øje med hende hele tiden.

Ellers går tiden jo bare så stærkt - sommerferien blev vidst turen til Egeskov, men det var nu også hyggeligt.
Ellers har der været andre ting på kalenderen også, såsom Skt. Hans / føs´dag, familiedag i Peters familie, Åbent hus hos en veninde her i weekenden, og tirsdag har vi en mere trist ting, da min kære Mormor skal bisættes. Trist at miste, men hun havde heldigvis haft et langt og godt liv.

De næste par uger er ikke så travle, - men lidt venindebesøg har "lillemor" dog fået lagt i kalenderen ;o)


5. juli: Vi blev lige besat af tanken om snobrød - og så måtte vi jo tænde op i bålfadet. Sara sov sødeligt, og forældrene ristede pølser m.m.
Sommerferie = endagstur til Egeskov!
Da det jo snart er tid til høst igen, så bliver der nok ikke så meget sommerferie for vores vedkommende. Men, d. 2. juli tog vi en tur til Egeskov for at slappe lidt af.

Egeskov kan anbefales: Virker ikke overfyldt på trods af mange mennesker, smukke omgivelser, dejlig mad (der var til cafépriser og ikke overpris!) flotte museer og smuk, smuk have.
"Farmand" med børne-"limoén" på Egeskov.
½ års føs´dag - 30 juni ´09
Se flere billeder på "Sara´s side
16. juni ´09
ENDELIG... Er i dag blevet færdig med at male hele gården... Og det føles lidt som at have vundet et eller andet stort...!! Dejligt ikke længere at have det "hængende" over hovedet, selv om det jo er en opgave, som jeg selv har bestemt. Alligevel var jeg nu ved at synes, at det ikke længere var sjovt at skulle male hver gang Sara sov!! Næste projekt er at hegne haven ind - så kan både Frida (og Sara når hun bliver lidt større) rende frit rundt uden vi lige behøver at have et øje på hver finger...
Køkkenhave og have er jo også blevet forsømt den sidste tid, så nu står de for tur. I køkkenhaven er kartoflerne kommet fint, men der er så heller ikke blevet sået andet... endnu..!! Men, hvem siger at man ikke kan så blomster / gulerødder / radiser m.m. sidst i juni... De kommer nok bare lidt senere end alle andres ;o)

Ellers flyver tiden jo afsted som sædvanligt. I lørdags var vi på dyrskue i Odense, og jeg får stadigt "udstiller-nerver" når jeg går rundt på pladsen. Sidste år truede jeg med at ville udstille, men kunne ikke overskue det alligevel. Nu vil jeg så lige sige det igen.... " Næste år vil jeg udstille Tjilli på dyrskuet i Odense"!! Håber at det bliver til noget denne gang... hi-hi...  Peter har ihvertfald sagt, at han synes at jeg skal gøre det, så må Sara og han finde på nogle sjove ting i de 3 dage. Om ikke andet, så kan de jo være med til en del af det, især hvis vejret er godt. Det er jo ikke helt det samme, hvis regnen siler ned.
Søndag var jeg på besøg hos en gammel veninde fra min tid på Strandmølleskolen. Hyggeligt at se hinanden igen, - og der er jo sket meget i hver vores liv på de 15 år hvor vi ikke har haft kontakt. Men, selv om vi tog hver vores vej, - så arbejder vi idag næsten med det samme... Lidt sjovt at tænke på ;o)

Det kommende stykke tid er der forskellige arrangementer såsom Skt. Hans, familiedag for Peters familie, fest hos nogle venner m.m. - så inden vi ser os om er vi nået 1. september og jeg skal starte med at arbejde. Synes allerede at det er meget tæt på, - og har lidt blandede følelser ved at tænke hen på den dag. Men, det bliver sikkert godt at komme ud og få lidt andre input - men synes stadig at Sara er så lille.

M.h.t. pasning har vi endnu ikke hørt noget fra kommunen, - men vi afventer et  brev inden så længe, og så er det jo spændende hvilken dagplejemor det bliver....

En ting er sikkert... Vil nyde den sidste tid af min barsel uden at male!!
5½ mdr. - og en charmetrold ;o)
25. maj 2009
Man bli´r så glad når solen skinner... Og det gør den jo i dag ;-) Lige i øjeblikket er vi stadig igang med projekt kalkning og maling af hele gården. Peter har desuden haft gang i at lave hestefold færdig, for lige nu er hestene udstationeret hos mine forældre, da de havde noget græs i de gamle folde som lige så godt kunne blive spist. Men, i denne uge kommer de hjem igen, så er folden klar til dem. Den er lavet med Poda-ståltråd, da det jo viste sig at Tjilli ikke har respekt for meget andet!

M.h.t. malerprojektet, så mangler vi ikke ret meget i at male hvidt på alle udbygningerne. Så mangler der "kun" at blive stolpet af. Stuehuset er også klar til at blive kalket, men en ting ad gangen!!

Ellers flyver dagene jo afsted, for der er jo altid noget at lave et sted som her. Lige nu døjer Lisbeth også gevaldigt med tandpine, - og lige i øjeblikket besøger hun tandlægen jævnligt, hvilket er både en dyr og smertefuld fornøjelse!!

25. maj. Sara er frk. "jordbærhat" i haven ;-)
Og så lige et billede af Sara...
11. maj ( ca. 4½ mdr ) - og så fik "akrobaten" fanget sine tæer efter lang tids "jagt" ;-)
13. maj 2009
UHA... Tiden flyver bare afsted, og opdateringer bliver der ikke så mange af som jeg ville ønske! Men, nu skal jeg da forsøge at indhente noget af det forsømte.

Her d. 2. maj var vi til Plageskue med Ellegaards Tjilli som snart runder 2 år. Karaktererne var ikke helt så godt som jeg kunne ønske, men hun mangler stadigt meget i at vokse til, så jeg har forhåbninger om at det nok skal ske med tiden. Læs mere om karaktererne på hestenes side.

Og hvad sker der ellers ???? Lige nu er det jo meget de udendørs aktiviteter som tager tid, og der har vi gang i mange projekter. Peter er ved at lave hestefold med en god Poda-tråd, så hestene forhåbentlig igen får respekt for hegnet!! Derudover har "lillemor" ytret ønske om en bålplads i hestefolden med siddepladser af de gamle huggede grundsten, så det kommer forhåbentlig på plads i weekenden. Om vi nogensinde får den brugt er så et godt spørgsmål, men jeg håber da at en god sommeraften med kig ud over vandet, og lidt snobrødsbagning kunne være et hit. Jeg har ihvertfald selv en idé om, at det kunne være hyggeligt.

Jeg er gået igang med at lappe huller og pille gammel kalk af stuehus / udlænger... Og det er jo bare et lillebitte projekt, som ikke tager ret lang tid... hi-hi.... Nej, det kommer til at tage noget tid, men hvis ikke det bliver gjort nu hvor jeg går hjemme, så ved jeg ikke hvornår det så bliver gjort.  Jeg kan faktisk også lide sådan nogle projekter, men de tager bare lidt for meget tid, især da Sara jo ikke er gammel nok til at kunne rende rundt og lege ved siden af... Det bliver nemmere når hun kan det (håber jeg ;-) Ligenu bliver tiden hvor hun sover om formiddagen ihvertfald brugt intensivt på at gå ud og få lavet noget!!

Vi har jo også lavet et stykke køkkenhave, og kartofler er lagt, omend det blev lidt sent. Skal have sået flere ting, men først var stykket ved at gro til i ukrudt, og nu er jorden hård som beton... Vi har lært en ting... Måske det skal have noget gødning og en fræsning både forår og efterår... Men, vi får det ud af det som kommer i år, og så har vi heller ikke brugt mere krudt på det...

Sara vokser bare så stærkt, og hun kan bare mange ting nu! I forgårs fangede hun for første gang sine tæer - og puttede dem i munden!! Hun vil også helst stå op hele tiden, og hun er blevet rigtig dygtig til at ligge på maven og lege. - Dog skal der gå noget tid fra hun har spist, til hun skal om på maven, ellers har vi "gylpeproblemet" dvs. at det står ud igennem næse og mund, og så bliver hun altså lidt utilfreds (hvilket vi faktisk godt kan forstå! )

M.h.t. de kommende operationer, så havde vi håbet på, at hendes næse kunne bliver lavet samtidig med hendes gane som 14 måneders. Men, det sidste vi har fået at vide er at det bliver to separate operationer, så næsen skal laves i Odense, og ganen på rigshospitalet... ØV siger jeg bare!! ;-(

Vi går stadig til kiropraktor, da hun har en "favoritside" - og det er venstre!  Heldigvis er hun ikke specielt skæv/flad i baghovedet endnu, men vi prøver også at forebygge at det kommer. Ellers er hun en lille humørbombe, som er utrolig aktiv. Arme og ben står ikke stille på tøsen, - så energi og gå-på-mod mangler hun ikke!!
Har lavet en side med Sara 4 mdr. + .... Der kommer de nyeste billeder af "skrubben" ;-)

Plageskue med Ellegaards Tjilli 2. maj
April 2009
Sara 14 uger - og i fuld aktivitet på "aktivitetstæppet".... Se flere billeder på hendes egen billedside...
8. april 2009

29. marts havde vi barnedåb, og det endte med at blive en rigtig dejlig og fin dag trods alt. Sara opførte sig eksemplarisk i kirken, sov under middagen i festlokalerne i Assens Bowlingcenter, og var glad resten af dagen hvor vi var herhjemme og fik kaffen m.m.

Hun fik jo SÅ mange fine gaver ( TAK 🙂) - og ikke en eneste gave var genganger og dermed var der heller ingen der skulle byttes ;-) Hun har allerede godt gang i nogle af gaverne - aktivitetstæppet bruges dagligt, og trip-trap stolen står og venter på at hun bliver en lille smule større!

Den efterfølgende uge blev Lisbeth halv-sløj -  men det skulle jo komme på et tidspunkt, når man har sluppet for diverse sygdom hele vinteren. Heldigvis blev Sara ikke særlig hårdt ramt, lidt ekstra "snot" - men ikke dårlig som den "ældre" generation ;-)

Ud over lidt sygdom er der gang i projekt køkkenhave. Vi har besluttet at man ikke kan bo på en gård uden f.eks. at dyrke kartofler, så NU skal det være. Et lille stykke hestefold er inddraget, og så ender det nok alligevel med at Lisbeth får gang i de grønne fingre - og at det hele gror til i ukrudt...hi-hi.. Men, mon ikke vi kan finde kartoflerne alligevel ?!

I fredags blev Sara vaccineret for første gang, og det gav en søvnløs nat. - Feber og klynkeri, men næste dag var det overstået igen, - heldigvis varer det ikke så længe!!
Ud over at hun er blevet vaccineret, så har hun også været ved kiropraktor i denne uge. Har været lidt slem til at kigge til den ene side, men det er blevet MEGET bedre. Jeg var lige ved at aflyse vores tid, men gjorde det heldigvis ikke, for det var faktisk rigtigt at hun var lidt låst i nakken. Hun fik en behandling, og skal derind igen efter påske. Hun har jo nok at slås med, så vi må hjælpe hende med det vi kan!!

Ellers nydes tiden med Sara - og det dejlige forår som er begyndt at komme... Humørbarometret stiger adskillige grader - og det er jo dejligt ;-)

Sønderby Kirke 29. marts. Præst Dorthe Rudbeck, Peter, Lisbeth og Sara.
25. marts 2009

Jeg har afholdt mødregruppe første gang, og det var rigtig hyggeligt på trods af at vi desværre manglede en. Men, forhåbentlig er vi alle seks samlet næste gang, det bliver hyggeligt!!

Sara har været til zoneterapi 3 gange, for at se om det kunne løsne lidt op for hendes "mavekneb" samt måske "puffe" lidt til hendes appetit. Synes at hun er kommet mere i humøret igen, og det er jo dejligt. Hun tager dog langt fra den mængde mælk som hun skulle efter "bøgerne" - men hun har taget 120 og 140 gram på de sidste uger, selv om jeg ikke synes hun har spist, så hun er nok bare typen, som forstår at udnytte sin mad optimalt.  På det punkt slægter hun nok hendes Far på - for hendes Mor har jo altid haft en ENORM appetit 😀
Hun er også blevet utrolig lang - blev i sidste uge målt til 64 cm, så det er 10 cm hun er vokset i længden siden fødslen... Såååå hvad hun ikke tager i tykkelse, det tager hun i længden.

Det eneste problem vi kæmper med i øjeblikket er, at hun stadig er ret generet om natten, når der sidder lidt i hendes raske næsebor. Da jeg ikke sover særlig tungt vågner jeg ved at hun "rumsterer" - og så er det ned og hente saltvandsnæsedråberne! De skader heldigvis ikke og der bliver godt nok anvendt mange af dem her i huset. Det værste er, at hun ikke engang er forkølet, så jeg gruer for den dag hun bliver rigtig forkølet...... Hmmmmm.. Men, vi må tage tingene som de kommer.

Ellers forsøger jeg jo at gøre klar til weekendens gæster når hun sover - dvs. kagebagning og den sædvanlige oprydning / rengøring. Udenfor er der blevet fældet træer, og i øjeblikket forsøger vi at få stubbene gravet ned... Men, det er ikke "bare" noget man gør med rødder fra gamle træer...!! Men, det pynter altsammen, på trods af at vi nok ikke når det hele inden barnedåben. Rom blev jo heller ikke bygget på en dag!!Ca. 12 uger.... Er hun ikke skøn ??
5. marts

Tiden flyver bare afsted, - og lige nu døjer jeg mest med lidt bekymringer om, om Sara nu får nok at spise... Synes absolut ikke at hun tager så meget fra som hun burde, men dog ligner hun ikke en afmagret lille stakkel endnu... Har også fået at vide, at "ganebørn" ofte ligger under vækst-kurven det første år, - og det skal vi ikke blive nervøse over..... Men, dog kan ens moderlige bekymringer ikke lade være med at skinne lidt igennem. Derudover virker Sara lidt "tilstoppet" i det "raske" næsebor, og det gør at hun sover temmelig uroligt, især om morgenen. Men, søvn får vi da stadig væk, dog knap så mange "luksus-timer" ad gangen, som tidligere... Men, spiser hun ikke mere, så vil hun jo også vågne oftere for at få noget mad!

Ellers fik jeg tid til at klippe manen på plysdyrene ( læs: hestene! ) i går, og det var dejligt med lidt "heste-kvalitets-tid"... De trængte godt nok også, da manen var blevet så lang at den var ved at vælte. Ellers er der ikke de store arrangementer i denne uge. Er startet i mødregruppe i mandags, - og det virkede til at være nogle søde personer de andre. Om vi så kan snakke godt sammen, det vil vise sig på de kommende møder.

Knap 9 uger gammel - og klar til fest ;-)
26. februar 2009

Øv.... Er lidt nedtrykt....!!

Var til Ganeråd på taleinstituttet i Århus i går, hvor en kirurg fra rigshospitalet, en specialtandlæge og en talepædagog m. fl. var samlet for at kigge på Sara.

I Odense, hvor ganespalten blev konstateret, fik vi at vide at den jo bare var lille, men efterfølgende har vi jo kunne se, at spalten fortsætter fremefter i ganen, dog dækket af slimhinde.

Ved samtale med "eksperten" på OUH fik vi at vide at den spalte nok ikke skulle opereres, og da CT-scanningen viste at hun er fuldstændig sammenvokset i venstre næsebor, så skulle hun opereres når hun var 5-7 år. Det har vi så haft i hovedet - og troede måske kun at hun skulle have en lille taleforbedrende ganeoperation - og så skulle hun have en operation i næsen senere, og det lød ret simpelt....

I går kunne eksperten fra rigshospitalet (som er det eneste sted i landet hvor ganespalter opereres - så han må da vide noget?!) så sige, at hun jo faktisk havde en komplet ganespalte - så den skulle laves hele vejen frem i munden.

Da jeg så fortalte at hun havde en sammenvoksning i næsen også, så fortalte han at det ikke bare sådan liiiiiige var til at operere, og vi skulle ikke lade alle og enhver gøre det, da de før havde prøvet at lave en gane hvorefter andre læger efterfølgende havde ødelagt den!!!!
Det var svært at have med næseoperation at gøre da det jo ofte voksede sammen igen, - og ofte skulle de have et "rør" i, i længere tid. Måske ville han hellere have Rigshospitalet til at tage vare på den sag også...

Og så står man her og tror at man har talt med nogle eksperter på OUH... Hmmmmm... Moderen blev i hvertfald lidt frustreret, men sætter nok mest min lid til lægerne fra rigshospitalet!

Såååå... Nu kan vi vente en ganeoperation på "Riget" som 14 måneders - og så må vi der diskutere med lægerne om, hvor næsen skal opereres. 

Da hun jo efter operationen ikke må bruge sine muskler for meget, er der ingen flasker og sutter efter operationen, - så næste år skal julemanden allerede have sutterne... Hmmmm... Synes nu stadig at hun vil være frygtelig lille på det tidspunkt....  Men, det skal jo laves, og stadigvæk skal vi jo se positivt på det, og glædes over at hun ikke også har en læbespalte.

Efter gårdsdagens møde med lægerne i Århus,  tog vi på besøg hos min søster og familie. Det var rigtig hyggeligt, og Christian og Katrine kan slet ikke skjule hvor glade de er for deres lille nye kusine ;-)  Herligt - og Christian havde lavet en hjemmesyet bold til hende! Det siger lidt om hendes popularitet ;-)8 uger gammel - og ret dygtig til at holde hovedet ;-) Her på gulvet hos min søster.
14. februar 2009
Valentins dag... Hmmmm... har nu ikke mærket noget til det endnu...hi-hi... Men, er det ikke også noget som detailhandlen har skabt, for at sælge lidt ekstra... ???
Nå, men i denne uge har vi været på sygehuset med Sara for at få resultatet af CT-scanningen af hendes næse. "Dommen" var at der er en fuldstændig sammenvoksning bagerst i venstre næsebor, så hun kan ikke få luft den vej ind. Hun skal opereres for det når hun bliver mellem 5 og 7 år, - hvis vi alle kan "holde det ud" sålænge. Indtil nu generer det hende ikke så meget, bortset fra det sekret som dannes i næsen jo så kommer ud gennem næseborene... Og DE "bussemænd" bliver hun temmelig hidsig på ( hvilket hun jo ikke gør på bussemænd i det andet næsebor! ), og de skal fjernes i en fart. Moderen "gruer" dog for den dag hvor hun bliver forkølet og ikke kan få luft gennem det andet næsebor heller, - men det må vi jo tage den dag det kommer!
Lægen på OUH mente ikke at hendes ganespalte skal opereres, så jeg håber at de siger det samme i Århus når vi skal til ganeråd her om knap 14 dage... Spændende!! Det ville jo være skønt hvis vi kan nøjes med operation i næsen - det varer trods alt nogle år,  og så er hun blevet meget større!!
Med hendes mavekneb synes jeg også at det går bedre - har stadig perioder om aftenen hvor hun græder, men er begyndt at blive glad i de vågne timer om dagen... Hvilket vi NYDER!!
Ellers har jeg holdt fødselsdag i ugen der gik, - men hele familien til brunch, så det var rigtig hyggeligt. Nu er man jo ikke længere selv midtpunkt, - men man er også nået den alder, hvor det ikke længere gør noget..hi-hi....

Her i weekenden er der ikke de store planer, - Peter er ved at skære nogle af de fældede træer op, så kan der blive ryddet op igen... Meeeen, tror nok at der er masser af træ til brændeovnen de næste mange, mange år.

Så blev det vinter - og Frida (til venstre) og Rolf nyder livet på en af de fældede træer ;-) Hvis I forventede at se et billede af Sara, så kig på hendes "billed-side"...
3. februar 2009
Vinterdagene går, det bliver lysere, og tiden flyver bare afsted. Sara vokser fint ( tror vi - hun er ikke blevet vejet den sidste uge ) og jeg malker stadig ud til hende. Hvor længe jeg fortsætter med det ved jeg ikke, for det er ved at "hænge mig langt ud af halsen" !! Det er ikke nemt at skulle afsætte 2o min. til udmalkning, når vi har en pige med megen "mavekneb"... Det er ikke sjovt at være alene med hende, og så ligger hun i skråstolen ved siden af, - og er bundulykkelig.... Så er 20 min. LANG tid!! Jeg supplerer  også med lidt mælkeerstatning, da jeg ikke helt kan følge med... Men, det hun kan få har hun jo godt af med hensyn til at få antistoffer. I sidste uge var vi på OUH og få CT-scannet hendes lille næse. Resultatet af dette får vi i næste uge, hvor vi skal ind og snakke med en læge om billederne... Spændende!!
Ellers har hun som tidligere nævnt temmelig meget mavekneb, - heldigvis sover hun rimeligt om natten, men mange af hendes vågne timer går med lidt småynk og det at græde... Jeg er nu nået til det punkt, at jeg overvejer at prøve zoneterapi, da jeg har hørt andre der har haft gode resultater med dette. Men, da ganebørn har større tendens til at sluge luft når de drikker, så kan det jo også bare være en naturlig konsekvens af luften der "trykker" i den lille mave.
I går var vi til efterfødsels-gymnastik i Glamsbjerg - dejligt for "mor" at blive rørt, dog syntes Sara ikke at jeg skulle lave for meget, for hun var ked af det og skulle trøstes meget af tiden...😥

I weekenden gik Peter "amok" med en motorsav, og så røg de fleste af de elmetræer som skal fældes, da de enten er gået ud, eller gør det snart... Ærgerligt, da man jo aldrig får disse flotte, gamle stammer at kigge på ned mod vandet igen, men der er jo ikke noget at gøre ved det. Hvis jeg skal se positivt på det, så kommer der masser af lys ind i køkkenet for fremtiden ;-) Helt færdig er Peter ikke, for de sidste træer skal trækkes ned... ( bare for at være sikker på at de ikke smadrer ned i huset.....HJÆLP!)

Ellers er entré og badeværelse nu HELT færdigt, og det NYDES... Skønt med en stor brusekabine, gulvvarme, og plads til pusleplads på badeværelset!! Nu er jeg så igang med den STORE oprydnings-seance... Stuen skal igen ryddes - og et større rengøringsprojekt venter efter at vi har sovet deroppe i flere måneder. Det går lidt trægt, - men dog roligt den rigtige vej, - for det er jo kun noget man kan lave når Sara sover... Og det er meget forskelligt hvor meget hun sover pr. dag!

21. januar 2009

Nøjjjj... Hvor tiden bare flyver afsted... Har slet ikke nået at skrive noget på hjemmesiden længe, men atter kan jeg sige - bedre sent end aldrig!
Siden 30. dec. er tiden fløjet afsted. Fødslen gik jo godt ( bortset fra, at jeg ikke troede, at det kunne gøre SÅ ondt! ). Vandet gik om morgenen - og Sara blev født 23.59. Moderen synes at det var hårdt - og faderen var glad for at han kun skulle være "støtte" - for han mener ikke selv at han ville have overlevet...hi-hi..
De første dage på OUH gik med at forsøge at få amningen til at fungere, men det lykkedes ikke rigtigt. På dag 4 - og efter at 3 børnelæger havde kigget på hende - fik vi endelig konstateret at hun havde en ganespalte... Trælst - for at bruge et godt jydsk udtryk - men det var nu rart at vide hvorfor at amningen ikke kunne lade sig gøre - og så var det jo klart at pigen var ked af det hver nat - hun var jo SULTEN den stakkel! Men, så er der jo ikke andet at gøre end at malke ud til hende - og det forsøger vi så på. Indtil nu har det gået godt - men hun skal jo have mere og mere, så jeg ved jo ikke helt om jeg kan følge med.
Ellers har vi lige været til undersøgelse med hende på høreambulatoriet på OUH. Grunden var at de nu hørescreener alle nyfødte. Hendes test var OK på venstre øre, men der blev ved med at være for meget støj på højre øre. Det var der så også i går, så vi skal komme igen om 2-3 mdr. I næste uge står den på CT-scanning af hendes lille næse, da hun ikke kan få luft gennem venstre næsebor. Sidst i februar står den på "ganeråd" i Århus. Det er vi meget spændte på, da vi der regner med at få at vide om hun skal opereres - og i så tilfælde hvor omfattende det bliver.
Heldigvis virker det til at der virkelig tages "hånd" om problemet - og det er jo dejligt når nu vi har den defekt at slås med.

På byggesiden går det som I kan se rigtig meget fremad... Der mangler kun en smule maling, så er badeværelse og entree helt færdigt. Det bliver SÅ skønt at tage det i brug her en af dagene!!

Ellers er tiden jo gået med masser af barselsbesøg - og det har været hyggeligt. Vil sige TUSIND tak til alle for hilsner og gaver... Jeg er fuldstændig overvældet over hvor mange der tænker på en, når sådan en lille ny kommer til verden.
Og hvordan går hverdagen så... ??? Ja, vokser gør hun, for i sidste uge vejede sundhedsplejersken hende til 3980 g. - Kan også ses at hun har taget på, kinderne bliver mere fyldige ;-)
Ellers tager hun normalt en ordentlig lur om formiddagen, - eftermiddagen er mere svingende. Natteroderi har vi heller ikke meget af. Vi er som regel oppe midt på natten - og det er nok til hende at få en flaske der... Og det nyder forældrene. Nu hvor hun er flaskebarn tager Peter også sin tørn... Han ved godt at jeg bliver umulig, hvis ikke jeg får min nattesøvn...hi-hi...

Ellers forsøger jeg jo at lave en hel masse når hun sover - der er jo en del at rydde op i efter et par måneder med byggerod... Men, Rom blev ikke bygget på en dag - og det bliver Enevoldgaard heller ikke.. Dog går det stille og roligt fremad ;-)

Sara´s bedste tid... På maven af Mor eller Far på sofaen... Hmmm... Så kan der slumres igennem!
Sara... Hun nydes og tiden flyver afsted...
Altså... Man kan blive ved at kigge på de små fingre og tæer... Her med Far i hånden ;-)
Badeværelse er også snart færdigt...
Så blev der også opsat skabs- og skuffearrangemt - så nu mangler der kun en smule maling... Men, endnu engang er vi selv tilfredse med resultatet !!
Ombygning tager form...
Entreen tager form... Her er den nye trappe - og vi synes da at resultatet er OK ;-)
5. januar 2009
Så blev vores datter født...

GODT NYTÅR til alle...
Ja, så kom vores dejlige datter til verden, - hun blev født på OUH d. 30. dec. 2008 kl. 23.59. Vægt. 3712 g. og længde 54 cm.   Desværre har hun en ganespalte - men dejlig er hun nu alligevel, men det volder lidt ammeproblemer!
Her er hun så 2 dg. gammel
21. december ´08
I dag er det Peters fødselsdag, men det har vi taget med ro og fred.. Har jo ikke rigtig vidst om vi var her - eller havde gang i en fødsel, så vi har ikke haft inviteret gæster overhovedet. Peters Mor og en nabo kom dog til morgenkaffe, så det var hyggeligt.  Har dog forkælet os selv med en roastbeef til aften, - og rødt kød er jo aldrig af vejen 😀 
Ellers er det jo terminsdato i morgen, - men der er (desværre) endnu ikke sket noget.... En del plukveer, nogle dage værre end andre, men ikke noget som har ført til noget endnu... Og nu må jeg sige, at tålmodigheden er sat på en prøve..... Men, vi bestemmer jo ikke selv, og "junior" kommer jo når den kommer...
Med byggeprojektet er vi nået til at klinkerne på gulve og vægge er lagt / sat op, så nu er det snart kun malerarbejde der mangler - og en smule til tømreren. DEJLIGT at se at det tager form - og vi GLÆDER os til det er helt klar ;-)

Ellers er der ikke de store arrangementer julen over, da det ikke er nået vi har "turde" arrangere.
Herfra har vi faktisk kun en melding lige nu... Og det er "bebs" kom så UD ;-)
6. Dec. 2008
Byggeprojektet er ved at tage form, og inden længe begynder der at komme fliser på væggene i badeværelset. Dejligt at man snart kan se enden på det, - dog bliver det ikke helt færdigt med det samme, da der i alle tilfælde vil være ventetid på de skabe vi nu beslutter os for... Men, hvis bruser og toilet virker, så er vi jo også nået langt!! Og selv om den "bette" kommer, så finder vi nok et sted at pusle indtil skabsdele og bordplade kan komme op ;-)

Ellers er der jo mange som gerne vil se hvor tyk blondinen er blevet, - så nedenfor er der syn for sagen....!! Godt 10 kg. er der røget på, så det kunne jo være værre ;-)
Ja... Mange er jo lidt nysgerrige for at høre hvor "stor" man er blevet... Her er syn for sagen - billedet er taget sidste lørdag, dvs. næsten 36 uger henne....
24. nov. 2008
Så gik der endnu engang 3 uger uden at jeg fik opdateret hjemmesiden... UNDSKYLD - hvis ellers der er nogen "derude" der følger med ;-)
Nu er jeg gået på barsel, og det er SKØNT!! Lækkert ikke at skulle klemme maven ind under rattet i bilen ( begynder at føles lidt tungt og besværligt ;-), dejligt at kunne gøre alting i eget tempo, og ikke mindst er det skønt at kunne få lit styr på hjemmefronten, for det er der lidt mere overskud til nu. Huset ligner godt nok stadig en rodebunke under byggeprojektet, - men lidt orden kan man jo godt forsøge at holde !! Er også begyndt at vaske alt det babytøj som vi har fået forærende af min søster - og det er jo hyggeligt. Har også i dag været en tur i Odense og købe nogle småting ( som jo alligevel løb op i godt 500,- kr😥)
Nå, men i morgen står den på Agromek for Peters vedkommende samt venindehygge for mig - så tiden skal såmænd nok gå hurtigt... Ved jo heller aldrig om "bebs" kunne finde på at komme i god tid... Så det er jo også med at nyde tiden inden det sker ;-)
Fik en buket af Peter den dag jeg gik på barsel... Er den ikke flot ;-)
2. nov. ´08
Hmmmm.... Ikke vores dag i dag...  😥
I dag var der skue og brugsprøveaflæggelse i Ubberud Hallen - arrangeret af Retrieverklubben. Frida og jeg tog afsted, - ikke fordi at trænningen havde været optimal ( nu er Frida jo ikke den nemmeste at træne! ) - men det var da forsøget værd om hun kunne bestå en brugsprøve. Egentlig er det ret simpelt, hunden skal gå ved fod, fri ved fod, sættes af og BLIVE indtil ejer giver tegn til at den må komme, og tilsidst skal den blive siddende mens der kastes en dummy, og ved dommerens tilladelse skal den hente dummien. Tilsidst en afprøvning for skud!

At gå i line ved fod samt fri ved fod gik rimeligt, men såsnart Frida blev dækket af, rendte hun tilbage til udgangspunktet, hvor dummien lå... Den skulle så lige have en æresrunde! Dommeren gav os lov til at prøve det sidste igen, men der var Frida røget op i det røde felt, - fik øje på fodboldholdet der trænede på sportsbanen ved siden af, - og så var hun over alle bjerge!! På trods af lækre pølser i lommen gik der nogle minutter med at indfange hende... Pigefodboldholdet synes åbenbart at hun var et festligt indslag og de blev ved med at træne, - og det kunne Frida jo ikke stå for, så hun drønede med frem og tilbage... Pinligt!
Nå, men som dommeren sagde da jeg kom tilbage 10 min. efter.... "Vi så jer da på et tidspunkt!! "

Må konkludere at der ikke er grund til at gå til prøve før man er sikker på hunden, og Frida virker rimelig umoden og hvalpet endnu lige så snart hun kommer ud blandt andre og nye steder.... Nu ved jeg ikke hvornår vi får trænet og chancen er der igen - men brugsprøven 3. januar er nok ikke et tidspunkt hvor jeg dukker op!
Nu må vi se, - håber at vi kan tage den senere.
Nu hvor vi så er kommet hjem er hun blevet halt på venstre forben, så tror måske bare at Frida og jeg skal slappe af resten af dagen!! Da en af fodboldspillerne tumlede rundt med hende på jorden har hun nok fået en lille bløddelsskade... Ihvertfald er der ikke nogen store smertereaktioner, sår, rifter, torne eller andet at finde... Vi må lige se tiden an, og så må damen tage den med ro!


29. Okt. ´08
NYT badeværelse...

Men, først skal der rives ned.... I dag gik Peter m. fl. igang med nedrivning af det gamle badeværelse, og når man "piller" i gamle huse, så tager det om sig!! Så det endte med at gulvet i entreen også røg op, da det var revnet da gulvtæppet kom af. Men, nu kan vi se frem til badeværelse OG entrée med gulvvarme - og DET er jo dejligt ;-)

Selvfølgelig er det lidt "bøvlet" at komme omkring mens det står på, - soveværelset er også flyttet ned i stuen så længe, men det hele kan lade sig gøre... Hvor der er vilje er der vej... Bad har vi heldigvis kunne indrette i det andet badeværelse ved bryggerset, - så selv om der bygges om, så blive vi nu alligevel vasket ;-) Glæder os allerede til at det er færdigt, - det skal nok blive godt!!
Rigtigt "mandearbejde"... Slid og slæb for at grave ud og gøre klar til genopbygningen!!
27. Okt. ´08
Da vi jo ikke har noget barn endnu ( - men det nærmer sig! ) havde vi lige lidt hundehygge i køkkenet den anden aften... Lisbeth var dødtræt - hvilket måske også skinner igennem på billedet ??? Peter og Frida var tværtimod temmelig friske!!
"Lillemor" er træt - men Frida er overfrisk ;-)
27. Okt. ´08
Peter og Frida er heldigvis de friske her i huset!!
26. okt. ´08

Så blev det vintertid, - UHAAAA.... Man glæder sig allerede til at det går mod lysere tider. Man kan da også sige, at vintertiden for alvor er trådt i karakter i dag, da det faktisk aldrig er blevet lyst!!
Ellers har vi her til formiddag haft besøg af Erik og Lykke til rundstykker og hygge, - og det var jo en dejlig form for afslapning. Ellers er weekenden mest gået med at gøre klar til det store byggeprojekt: BADEVÆRELSE...
Dvs. at tømme alt i det gamle badeværelse og entre, få flyttet sengene ned ( da der også skal ny trappe op, og jeg nægter at skulle balancere på en stige som højgravid! ) og få indrettet den store stue som midlertidigt opbevarings / soveværelse. Derudover flytning af vaskemaskine samt fryser - som lige fik en afrimning i samme omgang, så lidt fører det jo med sig..... I går hentede vi også hestene hjem, de har opholdt hos mine forældre, da de har haft så meget græs. Når jeg kigger ud af vinduet i dag, så er jeg glad for at vi hentede dem igår
I fredags blev Frida røntgenfotograferet, så vi kan få hendes resultater for hofter og albuer i stambogen. Er spændt på resultatet, da man selvfølgelig altid håber på det bedste. Ved fotograferingen blev der fundet et røntgentæt objekt ..... Og vi regner med at det er en sten som "ådselsæderen" har slugt ved en fejltagelse, og håber at den når igennem tarmsystemet uden problemer!! Typisk labrador... Tænker ikke før den sluger!
I sidste weekend var vi på besøg hos Fridas opdrætter Gunvor og familie, og det var rigtig hyggeligt!! - Der var 4 kuldsøskende tilstede, så der var gang i den!!
Ellers vokser jeg jo stadigvæk, - og "betterøv" har ihvertfald ikke vendt hovedet nedad endnu, det mærkes tydeligt. Men, vokser det gør den ihvertfald, og "Lillemor" synes at det er ved at være svært at nå sine fødder!!

11. okt. ´08

UPS - Nu er der igen længe siden at jeg har opdateret, men det er nok fordi at den ene dag tager den anden, og hvis bare at jeg får passet mit arbejde, så bliver det ikke til så meget mere... Er TRÆT... Og det er ikke blevet mindre...
Var dog til jordemoder i sidste uge, og den bette vokser fint.. ( ... Og det gør jeg også! ) Den har endnu ikke vendt hovedet nedad, men der er jo også stadig masser af tid til at kunne vende sig rundt...
Var i går på OUH og se en venindes tvillinger - og NÅRRRRHHHH hvor var de små og fine. Glæder mig ikke mindre efter det besøg.
Ellers har sidste weekend og denne weekend stået på "hjemligt" arbejde ( læs rengøring og oprydning!! ) Huset trængte gevaldigt til en omgang og det er jo dejligt når det er overstået!!  Sidste søndag fyldte hunden 1 år - ikke noget vi ellers gjorde noget ud af, andet end at vi lavede en lille "jagt" efter fasaner. Men, da der ikke var nogen fasaner, endte Peter med at skyde en måge og så kunne hun få lov til at apportere den, og den gjorde hun også i fin stil!!
Den kommende uge er jeg dybt misundelig på alle de mennesker der har efterårsferie ( NYD det! ) - men med kun 5 ugers ferie om året, og ingen omsorgsdage / feriefridage ( eller hvad de allesammen kaldes ) der vælger jeg at gemme til efter barslen, for at kunne få en måned mere uden at skulle på dagpenge...
Ellers er Peter ved at lave de sidste "krampetrækninger" i marken m.h.t. såning... Det er også ved at være på tide, for jeg synes jo ikke at jeg har set ham så meget de sidste par måneder. Men, sådan er det jo når det er sæsonarbejde.

Peter og Frida med deres første bytte "Mågens" Hi-hi....
22. september ´08
UHA det er længe siden at hjemmesiden er blevet opdateret!! Men, bedre sent end aldrig. Disse måneder er jo en travl tid, for Først skulle der jo høstes - og nu skal der sås!  Dog var der lige en pause på nogle uger hvor det bare regnede og regnede så landmanden var ved at blive gråhåret!! Men, høst og halm er kommet i hus, så det er dejligt.
Herhjemme er det blevet malet vinduer og døre på sydsiden af huset. Jeg (Lisbeth) har længe haft besluttet at den side SKULLE males denne sommer - men så blev vejret dårligt, og i et hus nærmest uden udhæng, og med regnvejr, der kan man altså ikke male vinduer. Men, forrige weekend tog jeg mig sammen, og lavede det man kan kalde en "maler-marathon"... 9 vinduer og 2 døre på en weekend - og noget af det fik oven i købet 2 gange!! Men, så håber jeg også at det holder mere end et år, for jeg var noget træt bagefter... For ikke at snakke om øm ryg!!

Men, det er dejligt at få sådanne ting gjort, - også selv om det blev senere end forventet. Som det kan læses stod sidste weekend på maling, og denne weekend har stået på høstfest i lokalområdet... Hyggeligt og flot initiativ af Gry og Carsten på Øbjerggaard!!

Den kommende weekend står på endnu en høstfest, - og så er der også dømt venindehygge for Lisbeth. Vi er 5 tøser som stadig holder sammen fra vi gik på Handelsskolen, og vi mødes som regel og rå-hygger en gang om året...

Ellers vokser maven til uanede dimensioner ( sådan føles det ihvertfald! ) - og i sidste uge kom jeg liiiiiige til at falde over det første baby-sæt. Har dog holdt mig i skindet indtil videre, men på et tidspunkt skal det jo starte 🙂. Trætheden er stadig tilstede, og så gør ryggen også lidt knuder ind imellem... Men, indtil videre går det, - og det håber jeg at det bliver ved med!
Peter har fået ny bil - og den er specialindrettet til hunden.. Se Frida´s billedbog ;-)
30. Aug. 2008
Og hvad laver vi i øjeblikket ?? ? Ja, Peter har travlt med at høste i denne weekend, for det kan godt være at det var SKØNT vejr sidst i juli, men høsten nåede jo ikke at blive overstået. Kornet var nu modent, så der er en der har bandet højlydt over vejret den sidste tid. Men, når nu solen skinner, så er det bare med at køre... Og sker der ikke nogle tekniske nedbrud, så når det sig forhåbentligt inden det næste ustadige vejr sætter ind...

Jeg passer jo mit arbejde, og så er der egentlig ikke så meget overskudsenergi... Men, der er jo lidt der skal holdes herhjemme, så det er det den overskydende energi brændes af på. Sidste weekend var vi til fælles føs´dag hos min nevø og niece i Skanderborg ( 6 og 8 år )  -  hyggeligt. Mandag aften gik med "tøsehygge" med mine "gamle" kollegaer fra tiden på Nordfyn, og tirsdag aften var jeg i Skanderborg og overnatte for at spare lidt kørsel...

Ellers er det min plan at jeg skal have malet vinduer denne sommer ( i det mindste på syd-siden af huset ) men med et hus uden udhæng og masser af regnvejr, så er det ikke blevet til noget endnu... Hmmmmm... Havde ellers håbet på at det kunne blive gjort i år. Punkt 1 fordi de trænger til at blive malet, og punkt 2 fordi der også er en lille en at tage sig af til næste år... Men, nu må vi se hvad vi når ???

Ellers arbejder jeg i trappeløsninger... Og det er ikke så nemt. Der skal laves nyt badeværelse inden længe, og så skal trappen flyttes. Men, det er ikke så ligetil i gamle huse, så det giver blondinen lidt grå hår i hovedet!!
4. August: Scanning i uge 20+0
Lidt sent, - men nu har Christina "punket" mig for at se et billeder på hjemmesiden, så her kommer det ;-)
"Bøvsen" blev scannet d. 4. aug. - i 20. uge. Ingen umiddelbare tegn på misdannelser, så vi er glade
Her d. 11. aug. mærkede jeg også liv for første gang (ihvertfald hvor jeg var sikker på, at det var liv! ) og det er jo sjovt ;-)

Eneste minus er at "Bøvsen" tager ret meget energi fra moderen, - men sådan er det nok bare at være gravid ?!


Sådan ser den ud... Kønnet vides ikke, da vi helst vil have at det er en overraskelse ;-)
9. aug.: Hvalpetræf på Enevoldgaard
Lørdag lagde vi hus til hvalpetræf for Kennel Mallaig ( www.mallaig.dk) - ved Gunvor Hjort. Det var sjovt at have 7 kuldsøskende, samt Mor Lærke og 2 ekstra labradors samlet her på gården. Frida er jo i den sidste del af løbetiden, men det betød alligevel, at hun ikke kunne løbe frit på stranden sammen med de andre, uden at de unge hanhunde fik "fært" af hende. Men, alt i alt var det en rigtig dejlig dag. Vi mødtes kl. 11. med gåtur til stranden, derefter havde Gunvor og familien medbragt sandwich og drikkevarer, og derefter var der træningsseance ved Søren Voigt fa kennel Ravensbank (www.ravensbank.com). Vi sluttede af med kaffe og kage i køkkenet.
Se evt. flere billeder i Fridas billedbog ;-)
7 "hvalpe" og Mor Lærke foreviget... Det er Frida og Peter yderst til højre.
Høst-tid: 1. aug. 2008
   Hele det sidste lange stykke tid har Peter høstet og høstet, - for det skønne sommervejr har jo vist sig fra den bedste side ;-)
Det betyder så at Frida og jeg har været "alene" hjemme, så vi har nydt nogle ture til stranden om aftenen, hvor vi har taget en lille dukkert eller "soppetur"... Frida er begyndt at stole mere på sig selv m.h.t. at kunne svømme - noget hun ikke har gjort af sig selv før!! Kan hilse og sige, at vandet er SKØNT - lunt og lækkert!

Ellers vokser maven, - og diverse stykker tøj er begyndt at stramme lidt over maven. Men, nu er vi også nået halvvejs (20 uger) så man kan nok ikke blive ved med at ligne sig selv 🙂

Når ikke der arbejdes, bruges tiden jo mest på at holde det herhjemme... Dagens billede er af hestene, som i går fik den "store" tur med klipning og en ordentlig gang strigling... Nu fik de så lov til at komme på noget af det sidste græs tæt på græsplænen - og det er SÅ hyggeligt, når de går og gumler lige ved siden af terrassen ;-)
Ny firma-bil
Så har Lisbeth arbejdet 3 år i CEVA - og det betød skift af bil... Her ser I den nye bil, en Opel Stc. Wagon Enjoy 1,9 150 HK... Lækker "dyt" med læderrat, armlæn og tonede ruder, så vi klager ikke ;-)
15. juli: Peter og "drengenes" nye legetøj
Heeeeyyyyy... Vent på os Hans Jørgen... Vi vil med ud og prøve den nye mejetærsker... ;-)
15. juli: Peter og "drengenes" nye legetøj
SÅ BLEV DET HØST 🙂

Og Peter, Hans Jørgen og Kristian har leaset et nyt "dyr" til markarbejdet... En Case mejetærsker, der fylder godt i landskabet. I går (d. 14. juli) var den ude og smage på vinterbyggen, men da den ikke var moden, blev det til frøgræs i dag....
( For Peter og "drengenes" skyld er der lavet en lille side med et videoklip af den nye maskine... Tjek: Peters legetøj )

Hans Jørgen kører "dyret" med sikker hånd ;-)
Juli 2008
UHA der har været stille her på siden et stykke tid, - og det er bare fordi at der har været travlt. Men, også fordi at Lisbeth ikke heeeelt har haft den energi hun plejer...

Vi skal nemlig være forældre til jul ;-)

- Og det har betydet en del træthed de sidste par måneder, så energien har ikke været så høj, når først man kom hjem fra arbejde.

Første scanning så fin ud, - og "fisken" som vi kalder den lå og sprællede gevaldigt ;-) Desværre fik vi ikke et billede med hjem, hvilket Lisbeth har været ked af lige siden. Indtil videre er termin sat til d. 22. dec. - så vi regner med en lille nisse ;-) (Eller også er der en der håber gevaldigt på at gå min. 10 dage over tid, - så er vi fri for alt det "jule-føs´dags-ræs" Men, vi bestemmer jo ikke selv, og når først den "bette" er her, er vi nok også fuldstændig ligeglade med hvad dag det er fødselsdag ;-)
24.-25. maj 2008
RAP-kæftet har Lisbeth jo altid haft ry for at være, - men ligefrem at have ænder på taget, det synes vi er lidt af en præstation ... hi-hi...  Men, ikke desto mindre har de befundet sig på vores tagryg adskillige gange, - og så måtte der et billede til.
Ellers er den nye  brændeovn blevet installeret - og taget i brug i denne weekend, - SKØN varme i et hus der hurtigt bliver køligt når fyret ikke kører 😀
18. - 19. maj 2008
Store planer kan vi altid lægge.... Og nu blev en del af dem udført. Peter har lavet den store hestefold ved indkørslen førdig, - og så skulle der rives en lille sidebygning ned, som lå bag ved den gamle svinestald... Når først man låner en rendegraver, så tager det jo ikke lang tid, og det er faktisk pyntet gevaldigt.
Næste projekt er så fældning af træer, - men lad os nu se om det når sig i denne sommer eller senere... ?!
Sommer i maj...
Denne side har jeg egentlig bare lavet, for at vi ind imellem kan skrive lidt om hvad der sker og hvad vi fordriver tiden med... Billedet her er fra d. 6. maj hvor vi nød aftensmaden på terrassen med denne udsigt.... Ellers har vi gang i diverse projekter. Peter er ved at lave hestefold... Ikke fordi at der ikke har været hestefolde, men Lisbeth er IKKE imponeret af "hestetape´s" evne til at holde "fjordbollerne" inde... Slet ikke efter at de en mørk nat var rendt ud for at more sig... Såååå... Nu er vi tilbage ved god gammeldags ståltråd, og Lisbeth har punget op og købt den gode kvalitet fra PODA!
Ellers er der også lige en lille længe der skal rives ned, og diverse gamle, snart døde elmetræer der skal fældes ( HULK! - Det er de store gamle træer ned mod vandet... 😥)

Lisbeth skal også en tur til Paris ( arbejde, - desværre ikke fornøjelse) inden længe, så tiden går stærkt... ALT for stærkt. Sidste weekend stod på plageskue for Tjilli... Sjovt at komme ud og udstille igen ;-)
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE